فرمول محاسبه مانده مرخصی
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
- محاسبه مانده مرخصی در قانون کار
- فرمول محاسبه مانده مرخصی
مرخصی یکی از حقوق اساسی کارگران در هر سازمانی است که بر اساس قانون کار برای آنها در نظر گرفته شده است.
از آنجایی که گاهی اوقات کارگران به دلایلی نمیتوانند از کل مرخصی سالانه خود استفاده کنند، امکان انتقال بخشی از آن به سال بعد وجود دارد. در این مقاله به بررسی نحوه محاسبه مانده مرخصی سالانه و فرمول آن پرداخته شده است.
آشنایی با نرم افزار محاسبه مانده مرخصی سایان
محاسبه مانده مرخصی در قانون کار
در برخی از شرکتها، یکی از نگرانیهای اصلی کارمندان، درخواست مرخصی از مدیر شرکت است؛ زیرا گاهی ممکن است کارمند نیاز به مرخصی داشته باشد اما کارفرما مخالفت کند.
برای محاسبه مانده مرخصی طبق قوانین کار، کارمند باید حداقل یک سال کاری را در یک شرکت تکمیل کرده باشد. سپس، میزان مرخصی استفاده نشده برای او محاسبه میشود.
بر اساس ماده ۶۶ قانون کار، تنها 9 روز از مرخصی سالانه میتواند به سال بعد منتقل شود. این حق صرفاً برای افرادی فراهم است که یک سال از کارشان در شرکت موردنظر گذشته باشد.
برای مثال، اگر باقی مانده مرخصی سالانه یک فرد 13 روز باشد، فقط 9 روز از این مرخصی به سال آینده انتقال داده میشود. در رابطه با مابقی مرخصی (این 4 روز) یا باید آن را در سال جاری استفاده کند یا با توافق کارفرما مبلغ آن واریز میگردد.
اگر فرد کمتر از یک سال در این شرکت کار کرده باشد، امکان انتقال مرخصی به سال بعد وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: جدول مرخصی کارگران و انواع آن
فرمول محاسبه مانده مرخصی
روش محاسبه مانده مرخصی به تنهایی به حقوق پایه محدود نیست؛ بلکه سایر مزایا نیز مانند حق مسکن در این محاسبات در نظر گرفته میشود. بنابراین، فرمول محاسبه مانده مرخصی به این صورت است که حقوق پایه و مزایا جمع میشوند و سپس به تعداد روزهای ماه تقسیم میشود. در نهایت، این عدد در تعداد روزهای مرخصی ضرب می گردد.
مانده مرخصی = بن کارگری + حقوق پایه یک روز + حق مسکن + هزینه غذا و غیره تقسیم بر تعداد روزهای ماه یعنی 30 یا 31 و ضرب آن در تعداد روزهای مرخصی
از شما که تا انتهای این مقاله با ما همراه بوده اید، سپاسگزاریم. در صورت داشتن هرگونه سؤال با کارشناسنان هوشکار در ارتباط باشید.